Web tasarim


Gezinme Ve Site Yapısı
Süpermarkete gittiğimizde, diğerlerinin yanı sıra Meyve ve Sebzeler, İçecekler, Dondurulmuş, Hijyen yazan tabelalar buluyoruz. Örneğin Hijyen bölümüne gidersek Deodorant, Sabun, Diş Macunu, Şampuan vb. ile ayrılmış ürünleri göreceğiz.

Bir web sitesinin de benzer şekilde düzenlendiği söylenebilir . Bir hiyerarşiyi takip ederek ürünleri veya içeriği kategorilere ve alt kategorilere ayırıyoruz. Menülerde bulunurlar, böylece kullanıcı aradığı şeye göre göz atabilir.

Başka bir deyişle, süpermarketteki bölüm işaretlerini, mağazanın bölümlere ve alt bölümlere ayrılmasının – ve ilgili adlarının seçiminin – bir web sitesinin yapısına eşdeğer olduğu site navigasyonunu tasarlamak için bir kılavuz olarak kullanın.

Örnek olarak Amazon.com’u kullanalım.

Alışveriş (Mağazalar), Hesabınız ve Günlük Fırsatlar ile ilgili seçenekler içeren küresel bir gezinme menüsü vardır. Mağazalar menüsünde Kitaplar’a gidersek daha fazla alt kategori görürüz (Tüm Kitaplar, İndirimdeki Kitaplar, En Çok Satanlar ve diğerleri),

Tüm Kitaplar’a tıkladığımızda, kullanıcının tür, yazar veya yayıncıya göre kitaplara erişebileceği teklifler ve yerel bir menü içeren belirli bir sayfaya yönlendiriliyoruz.

Amazon’un olası tüm seçenekleri aynı menüye koymamaya ne kadar dikkat ettiğine dikkat edin. Navigasyon açıkça daha geniş bir kategoriden daha spesifik bir kategoriye geçer.

Kullanıcıların sitenin neler sunabileceğini anlamalarına ve istedikleri yere gitmelerine yardımcı olmanın yanı sıra, düzeylere ve alt düzeylere göre düzenleme, arama motorlarının sayfalar arasındaki bağlamı ve önem derecesini anlamasına yardımcı olur.

Bu nedenle süslü menüler kurgulamaktan kaçınarak sadeliğe odaklanın . Bunun yerine, içerikleri veya ürünleri uygun kategori ve alt kategorilere göre gruplayın. Bu süreçte zorluklarla karşılaşırsanız, bilgi mimarisi çok yardımcı olacaktır.

Kurumsal web tasarim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *